A MADÁR ÚTJA: A SPIRITUÁLIS FELÉBREDÉS LEGRÖVIDEBB ÚTJA

Minden spirituális keresés célja megvilágosodás, a spirituális felébredés, az időtlen tökéletesség állapotának az elérése. Ez az állapot a mély belső béke, a könnyedség és a boldogság  érzésével és a vibráló energia bőségével írható le. Ez az eredeti életállapotunk, melyhez semmi nem adható hozzá, amiből semmi nem vehető el, mert önmagában teljes.

Ha azt az állapotot akarjuk megtapasztalni, akkor a spirituális keresés során arra kell a figyelmünket fordítani, amik már most is Vagyunk, nem pedig arra, akik valaha voltunk vagy akik a jövőben leszünk. 

Napjainkra azért felejtettük el ezt a tudást, mert azonosítottuk magunkat az észlelhető dolgok külső, valamint gondolataink és érzéseink belső világával. Az identitásunkat jelenleg ezekből a dolgokból nyerjük. Ez az illúzió pedig elfelejti velünk az eredeti lényünk gazdagságát. Így lett ez az illúzió minden problémánk és szenvedésünk forrása.

Egy illúzió azonban csak akkor maradhat fent, ha folyamatosan tápláljuk azt. Ha ezt az illúziót nem tápláljuk tovább, ha identitásunkat a továbbiakban már nem erre alapozzuk, akkor az egy idő után az önmagától eltűnik. Ha  megértjük valamiről, hogy az egy illúzió, akkor az természetéből fakadóan szerteoszlik a Megértés fényében.

A spirituális felébredés legegyszerűbb és legrövidebb útja ezért a Megértésen keresztül vezet. Sri Ranjit Maharaj ezt a Madár Útjának nevezte. A Megértés leginkább a látáshoz hasonlítható. amely azonban nem az érzékszervi működés hatókörének a kitágulását jelenti. Ez az intuitív megértés megtapasztalása, az igazi intelligencia működése

A Megértés képességét azonban nem akarhatjuk, azt nem érhetjük el semmilyen erőfeszítéssel és gyakorlással. Megjelenéséhez először fel kell, hogy ébredjen bennünk annak a vágya, hogy felismerjük magunkban azt a halhatatlan lényt, aki a testünkben lakik és jelenleg olyan valakinek tekinti magát, aki korlátozott és mindenféle kondíciók rabja. 

Ez azt jelenti, hogy nem kell egyetlen lépést tennie, hogy megtaláljuk a valódi Ént. A mély Megértés pillanata megnyitja bennünk a létezés csendes mélységét. Ez a megértés a legjobb orvosság a felejtés ellen.

Részlet Frank M. Wanderer: Csendes forradalom. A Tudat evolúciója című könyvéből.

Néhány napon belül magyarul is megjelenik Frank M. Wanderer ÉBRESZTŐKÖNYVE, a Csendes forradalom. A Tudat evolúciója.



A könyv előrendelhető itthttp://fmcf.kery.org/


Megjegyzések