OTTHONTALAN CSAVARGÓKÉNT A SPIRITUÁLIS ÚTON

A spirituális úton való haladás a legtöbbünk számára egy nagy kalandnak tekinthető. Tulajdonképpen próbálkozások sorozata ez, amely során megpróbáljuk eldönteni, hogy egy adott tanítás, amellyel éppen találkoztunk a spirituális vándorutunkon, vajon megfelel-e a személyiségünknek vagy sem. 

A legtöbben így sodródunk egyik tanítástól a másikig és tévelygünk már évek óta a spirituális utunkon. Így kell ennek lennie, vajon örökké otthontalan csavargóként fogunk járni ezen az úton?

Amikor elindultunk a spirituális úton és az Igazság keresőivé váltunk, az első megdöbbenésünk az volt, hogy rögtön egy spirituális zsibvásár kellős közepén találtuk magunkat. Számtalan spirituális tanító biztosított bennünket arról, hogy csakis az általuk mutatott út az, amelyik az Igazsághoz vezet. Ha az ő tanításait követjük, akkor nem tévedhetünk el a spirituális úton. Persze sok tanítóval nem személyesen találkoztunk, hanem tanításuk a könyveiken keresztül jutott el hozzánk.

Belevetettük tehát magunkat ebbe a spirituális forgatagban, olvastuk egyik könyvet a másik után. Míg az egyik pillanatban azt éreztük, hogy jó irányba haladunk, addig egy másik tanító tanításait olvasva teljesen elbizonytalanodunk ebben.

Sok könyv elolvasása és sok előadás meghallgatása után egyszer majd eljön az ideje annak, hogy rájövünk arra, hogy tulajdonképpen az elménk az, ami feldolgozva ezt a sok spirituális információt elkészíti nekünk a spirituális keresésünk mentális képét, azt, hogy hová kell eljutnunk és, hogy hogyan tegyük meg azt.

Mivel a gondolatokkal teli elme nem ismerheti meg az Igazságot, ezért teljesen félreértelmezi az olvasott vagy hallott spirituális tanításokat, így eleve a spirituális keresés torz képét vetíti ki elénk. Így a csalódás elkerülhetetlen, ezért maradunk otthontalan csavargók a spirituális vándorutunkon.


Haza csak akkor érkezhetünk, ha az elménk elcsendesül és a csendes elmében tükröződhet az Igazság a Valóság. Csakis ekkor indulhatunk el a helyes irányba és válunk csavargókból igazi Vándoroká.

Részlet Frank M. Wanderer: The Chant of the Heart: Enjoy the Nectar of Being könyvéből
Megjelent Frank M. Wanderer ÉBRESZTŐKÖNYVE, a Csendes forradalom. A Tudat evolúciója. 

Megjegyzések