A BELSŐ HANG MESÉI

A kis én megszületésével megjelenik bennünk az ego belső hangja és ettől a pillanattól kezdve egy történetet kezd el mesélni nekünk arról, hogy kik is vagyunk mi és hogy merre tart az életünk.

Ez a történet aztán az évek során annyira meggyőzővé válik számunkra, hogy eszünkbe se jut megkérdőjelezni annak az igazságát. Ez a személyes történet adja egész életünk alapját.

Ha azonban közelebbről megvizsgáljuk ezt a személyes történetet, akkor azt találjuk, hogy a belső hang által mesélt személyes történetünk élmények és gondolatok szövedékéből áll.

Gondolatokból, amelyek megmagyarázzák az élményeinket, gondolatokból, amelyeket elhittünk, amelyekkel azonosultunk, és amelyek így ma már az önmeghatározásunk alapját adják.

A személyes történetünk így szinte a bűvkörében tart bennünket, egy hipnotikus állapotban, amelyben minden figyelmünket leköti a belső hang és az általa mesélt történet.

Így elveszítettük az éberségünket, a valóság szinte elmegy mellettünk, mert mi csak a valóság azon elemeire figyelünk, ami megerősíti a mi személyes történetünket.

Így nem férünk hozzá életünk mélyebb dimenzióihoz, amelyek ugyan most is jelen vannak az életünkben, de az éberségünk hiánya miatt elveszítettük velük a kapcsolatunkat.

Részlet Frank M. Wanderer: Csendes forradalom. A Tudat evolúciója című könyvéből

Magyarul is megjelent Frank M. Wanderer ÉBRESZTŐKÖNYVE, a Csendes forradalom. A Tudat evolúciója.



A könyv megrendelhető itthttp://fmcf.kery.org/

Megjegyzések